Rudan: Mladić je manji zločinac od Obame

Izjavili ste da ste “sretni što je sud oslobodio Gotovinu”?
- Jesam.

A objašnjenje glasi...
- Već dugo godina pišem i govorim isto o datoj temi. Al’ da ponovim. Prvo: Akciju "Oluja", organizovano čišćenje Hrvatske od Srba, osmislile su SAD i dale Hrvatima svu logistiku i podršku. Drugo: Milošević je akcijom upravljao iz Beograda. Treće: U akciji "Oluja" bilo je zločina, stradanja civila, "herojskog" paljenja srpskih kuća, ali Gotovina, optužen zbog "prekomjernog granatiranja Knina", nije zločinac.

(old_image)

Gde je tu komandna odgovornost?

- Opet ću ponoviti. Akcijom su zapovedali Amerikanci, ali oni, kao što znate, ne priznaju Haški sud, nego samo sud svoje partije. Sigurna sam da bi Hag oslobodio Gotovinu i da je zločinac jer je Hrvatska u NATO. Mi smo postali američka vojna baza tako da su nam svi zločini kojih je, ponavljam, bilo - oprošteni.

Kako vidite, Obamu je karta krenula. Njega, dobitnika Nobela  za mir, neće optužiti zbog prekomernog granatiranja Gaze. Kad vam Hag osudi Mladića na sto godina - po meni on jeste zločinac, ali mnogo manji od Obame ili predsednika Izraela Peresa - šta ćete učiniti? Opet zapaliti hrvatsku zastavu? A šta je sa američkom? Bila bih presretna kad bi i Srbi i Hrvati najzad spoznali da njihovi najveći neprijatelji rastu u njihovim takozvanim državama. Seju nezaposlenost, glad. Uništavaju našu budućnost. Zaboravimo prošlost. Krenimo u rat u svojim zemljama za bolje sutra nas, naše dece, naših unuka, izjavila je Vedrana Rudan za list "Blic".

Pogledajte još