Čutura nam je odao tajnu...

Spot za pesmu "Sanjam da je bolje", snimljen sa Galom Videnović, uvod je za predstojeće koncerte u Požarevcu (30. 11.), Kragujevcu (1. 12.), Staroj Pazovi (7. 12.), Beogradu (8.12.) i Novom Sadu (13.12), a bend se nedavno zagrejao na sjajnom akustičnom nastupu u prestonici (Radionica integracije).

Čutura je sa ekipom, u intimnoj atmosferi prostora u naselju Bara Venecija, priredio okupljenima jedinstven ugođaj. Svirka - jednako ozbiljna kao da se radi o koncertu za "široke mase", skoro dva sata uživanja "bez struje". Jedinstvena prilika da se hitovi sa svih šest solo albuma čuju u drugačijoj, svedenoj verziji, a tu su bile i dve poslastice. "Propala noć", doduše, onima koji prate njegov rad nije iznenađenje, redovno izvodi pesmu koju je, svojevremeno, kao gitarista Riblje čorbe, napisao za album "Ujed za dušu", ali jeste svima znani hit iz njegovog pera za YU grupu "Dunavom još šibaju vetrovi".

Tek što je uzeo dah posle svirke (zamori i unplugged kad daš sve od sebe), Čutura je pričao specijalno za NaDlanu:
"Razmišljao sam o akustičnom albumu i to je nešto što me čeka sigurno. Samo drvo, žice, udaraljke... To mi je najveći 'challenge' - u ovim godinama mislim da sam spreman da na taj način izađem pred ljude".

O spotu sa Galom Videnović...
"Nas dvoje smo dugogodišnji prijatelji. Prošla je, kao i ja, taj neki period boravka u inostranstvu, a mnogo ljudi, s obzirom da nije aktivna na sceni, ni ne zna da je sada u Beogradu. Jedva sam uspeo da je nagovorim da se pojavi u spotu. Mislim da i dalje ima puno kapaciteta, bilo bi dobro da je vidimo na nekom celuloidnom ostvarenju. Uzela je glavnu ulogu u spotu, ima je više od mene, to je i bila ideja".

Očekivanja pred "pravi" beogradski koncert, onaj "električni", u Domu omladine ?
"Potrudićemo se da ljudi na vreme saznaju da je koncert 8. decembra od 21 h. Ono što je do nas - bina, zvuk, performans, tu ćemo se potrošiti maksimalno. Sviraćemo dva i po sata minimum, biće to presek cele moje karijere, zajedno sa gostima. Radi se o ljudima koji su uzeli učešće i na poslednjem albumu. Neću sad da ih imenujem, samo ću reći - svi dolaze".

Imao si jednu interesantnu izjavu da ste, svojevremeno, dok si bio u Čorbi, znali šta će biti hit, ali i da je bilo omaški u procenama. Sećaš li se neke ?
"Ima tih pesama koje nisu bile u prvom planu a jako su dobre. Primer je, recimo, predivna 'Sutra me probudi' koju ćemo, evo sad ti odajem tajnu, svirati u Domu omladine u originalu".

Pridružio si se bivšem bendu nedavno, takođe na akustičnom mini nastupu, na promociji živog albuma "Đerdap '85". Kako si se osećao dok si ponovo svirao "Dvorsku budalu", "Hleba i igara"...?
"Fino. Mi smo svi stari vukovi i, i dalje, dobri prijatelji. Lepo je to".

Pogodilo se da nekolicina vas koji ste potekli iz istog miljea (Čorba, Bajaga...) imate aktuelne nove albume...
"Čuo sam novu Čorbu, odlična je. Bajagu sam čuo čim je izašao. U principu - što više, frontalno, tako je bolje i više imamo šansi".

Stisak ruke i pozdrav - vidimo se, majstore, u Domu omladine.

Pogledajte još