Avganistan ponovo poprište užasnih borbi pasa na javnim mestima (VIDEO)

Svake nedelje u Kabulu (Avganistan), na javnim prostorima - parkinzima, parkovima ili napuštenoj periferiji, organizuju se skandalozne borbe pasa, prenose svetske agencije. Gledaocima, osim strastvenog navijanja (?!), omogućeno je i da se klade na svog favorita.

Zastrašujuće: Nekim psima čak i farbaju krzno u napadne boje kako bi izgledali još opasnije. Zbog borbe, većini pasa su isečene uši i repovi, kako im "ne bi smetali". Kako bi razdvojili pse u žaru borbe, vlasnici koriste motke da bi im otvorili zgrčene vilice koji drže dok protivnik ne izdahne.

Ove krvave borbe pasa, koje normalne ljude moraju ostaviti zgroženim, prekidaju se tek kada postane očigledno da je jedan pas dominantan na drugim i da će ga uskoro ubiti.

Borbe pasa u Avganistanu najintenzivnije su tokom zime, a novembar i decembar su meseci kada posebno cvetaju. Vrednost psa, nakon pobede, naglo raste i može dostići vrednost novog automobila.

Izubijani, teško povređeni, krvavi psi nakon ovih okrutnih borbi se sklanjaju u stranu, najčešće u prašinu, gde se jednostavno sruše od umora i iscrpljenosti. Neretko i uginu.

Pogledajte ovaj užas i u video klipu u nastavku. Ne treba zatvarati oči, jer se borbe pasa dešavaju i u Srbiji!

Pogledajte još