Krivična prijava Šutanovcu zbog stana na Vračaru

Trninić je na skupu u Agenciji za borbu protiv korupcije rekao da je policija postupila po krivičnoj prijavi koju je Agencija podnela protiv Šutanovca, prenosi Blic

„Mislim da je predmet u ovom trenutku na odluci u tužilaštvu“, rekao je Trninić i dodao da je Agencija u tom slučaju raspolagala sa dovoljno osnova da podnese krivičnu prijavu. On je istakao i da, za razliku od nekih ranijih slučajeva kada su krivične prijave koje je podnela Agencija odmah odbacivane, to sada nije bio slučaj.

Agencija je utvrdila da bivši ministar odbrane nije prijavio da su on i njegova supruga stekli vlasništvo nad delom stana od 63 kvadratna metra u Skerlićevoj 20 na Vračaru, a reč je o desetom delu stana. Sumnja se da je time što nije prijavio imovinu izvršio krivično delo iz člana 72 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. Šutanovac za „Blic“ kaže da je pre nekoliko meseci u svojstvu građanina dao izjavu u policiji i potpuno demantovao navode iz krivične prijave Agencije.

- To nije prvi put da podnose prijave koje su odbačene i očekujem da će tako biti i sada. Ubeđen sam da nisam učinio delo za koje me terete - rekao je bivši ministar odbrane.

Pogledajte još