Otrovani psi u parku Šumice

Još najmanje dva psa su proteklih dana otrovana, ali su veterinari uspeli da ih spasu.

Komunalna policija juče je u parku našla sumnjive granule, kao i četiri mrtve ptice i telo mačke. Pretpostavlja se da su i one žrtve trovača, piše Blic.

Slobodan Mihailović, vlasnik trogodišnjeg nemačkog terijera Fiće, koji je samo 15 minuta nakon što je pojeo granule uginuo sa simptomima trovanja, kaže da su granule bile rasute po celom parku, gde roditelji često dolaze sa decom.

"Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da je neko dete slučajno uzelo taj otrov. Fići nije bilo spasa. Čim smo se vratili u dvorište, počeo je da se trese, pa sam ga uveo u kuću da se malo zagreje. Otišao sam po mleko i kad sam se vratio, on je već bio gotov, ispovraćao je ogromnu količinu krvi i ležao ukočen", kaže vlasnik.

Nije prvi put da vlasnici pasa u ovom kraju imaju probleme s otrovnim materijama, ali su poslednjih meseci učestali, kaže Marijana Lilić, koja je pre dva dana u parku u Šumicama usled trovanja izgubila svoju petogodišnju ljubimicu Šanti, ženku nemačkog ovčara. "Ovo joj je bilo četvrto trovanje i, nažalost, fatalno. Bilo je strašno gledati kako umire. Zavijala je, grčila se i povraćala krv pre nego što nam je u mukama izdahnula na rukama", kaže Marijana.

Izvor: Blic

Pogledajte još