Da li biste pojeli slatkiš koji je ujedno i dezodorans?

0

Bugarski proizvođač Alpi tvrdi da će vas ovi specijalni slatkiši (sa ukusom ruže ili vanile) namirisati iznutra. Za to je potrebno nekoliko sati od uzimanja prve bombone a efekat može potrajati više časova.

Proizvod je urađen po uzoru na drugu biljku čiji miris izlazi kroz pore nakon konzumacije – beli luk. „Znali smo da moramo da pronađemo nešto što deluje kao beli luk, ali sa boljim mirisom”, kaže PR kompanije Alpi. „Bombone sadrže hemikaliju koja se ne rastvara u telu već izlazi kroz pore na koži”.

Neki koji su probali Deo perfume Candy kažu da zaista ima efekta. A šta kažu naučnici?

„Ovi slatkiši koriste mirisno ulje geraniol”, objašnjava bionaučnik i stručnjak za mirise prof. Tim Džejkobs sa Univerziteta u Kardifu. „U Japanu je obavljeno istraživanje koje je pokazalo da se to jedinjenje kasnije luči kroz znoj, nekoliko sati pošto ste ga pojeli. Geraniol je prijatnog mirisa, premda tehnički nije isto kao prave ruže ili vanila”.

U teoriji, mirisne bombone imaju duži efekat nego parfem ili dezodorans i obuhvataju čitavo vaše telo.

Profesor Džejkobs misli da bi verzija sa vanilom mogla da ima i neočekivani dodatni efekat. „Na psihološkom nivou vanila se povezuje s utešnom hranom koja se daje deci u vidu kolačića i biskvita, tako da bi bombonice od vanile mogle da deluju opuštajuće na vas i one oko vas”.

B92.net

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.