Vučić miri Džajića i Čovića

Kako javlja reporter Tanjuga na posao je, za sada, jedini došao zamenik generalnog sekretara Stefan Pantović, tako da još nema zvaničnih informacija o terminu početka najavljene sednice Odbora za hitna pitanja.

Ovaj organ kluba, koji je prvi put konstituisan na nedavnoj Skupštini čine predsednik Džajić, tri potpredsednika (Ivica Tončev, Slaviša Kokeza i Čović) i član Upravnog odbora Branko Radujko trebalo bi da razmatra aktuelni situaciju i pronađe rešenje za prevazilaženje problema.

Dvojica visokih funkcionera crveno-belih sukobili su se juče na Marakani, gde je DŽajić, navodno, udario Čovića posle kraće prepirke i nakon toga napustio stadion uz odluku da podnosi ostavku.

"Između nas već neko vreme postoji rasprava po nekim pitanjima vezanim za funkcionisanje kluba. Iako su odluke Upravnog odbora bile jednoglasne, sve ćemo kroz klupske strukture rešiti u našoj kući. Ne želim ništa više da komentarišem", izjavio je Čović za "Sportski žurnal".

Prema saznanjima ovog lista noćas je došlo do sastanka između Džajića i Čovića sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, koji ih je i "spojio" na rukovodećim pozicijama, pa je logično da je pokušao da ih pomiri. Za sada nije poznat ishod tog sastanka, mada je veoma moguće da Džajić i Čović nastave da sarađuju zbog dobrobiti najtofejnijeg srpskog kluba.

Pojedini funkcioneri crveno-belih izjavili su sinoć da nemaju informacije o incidentu i izrazili uverenje da Džajić ipak ostaje na čelu kluba.

Čović je nedavno javno kritikovao Džajića i njegove saradnike da sporo rade i ne rešavaju nagomilane probleme u klubu. Kao primer toga, Čović je naveo da nisu potpisani sporazumi sa užičkom Slobodom i čačanskim Borcem o regulisanju dugova, posle čega bi ovi klubovi trebalo da povuku menice.

Džajić je krajem prošle godine prvo došao na čelo Radne grupe, a potom je ponovo izabran za predsednika na Skupštini, na kojoj je na funkciju došao i Čović.

(Tanjug)

Pogledajte još