Optužnica protiv Saše Pejovića zbog presecanja predsednikove kolone

Tužialštvo u Beogradu tereti Sašu Pejovića (29) da je 3. novembra 2012. na auto-putu Beograd - Niš u službenom džipu "micubiši pajero" ometao službena lica u koloni šefa države Tomislava Nikolića, izjavio je danas portparol Republičkog javnog tužIlaštva Tomo Zorić.

Na taj način je, prema rečima Zorića, izvršio krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u vršenju poslova bezbednosti po zakonu o javnom redu i miru, javlja Tanjug.

Za to krivično delo zaprećena je kazna od šest meseci do tri godine zatvora, dodao je Zorić.
Pejović, koji se brani sa slobode, policijski je službenik i vozač načelnika saobraćajne policije Dragiše Simića.

Tužilaštvo sumnja da je Pejović bio za volanom policijskog džipa "micubiši pajero" koji je 3. novembra oko jedan sat posle ponoći na auto-putu Beograd-Niš, neposredno posle rampe Bubanj Potok, sustigao kolonu vozila u kojoj je bio predsednik Srbije.

U drugom slučaju presecanja kolone vozila u pratnji predsednika Nikolića čiji je akter zaposleni u preduzeću "Srbija šume" Aleksandar Stojanović, tužilaštvo je utvrdilo da je reč o prekršaju, a ne o krivičnom delu, pa je taj predmet prosledilo sudiji za prekršaje, odnosno podnelo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Pogledajte još