Avganistan: Narko bosovi odsekli farmeru glavu jer im nije prodao ćerku (VIDEO)

Dokumentarac američke televizijske mreže PBS otkrio je sumornu sudbinu avganistanskih farmera, koji pozajmljuju novac od narko bosova da bi započeli uzgajanje opijuma, od kojeg se prave heroin. Ali većinu zasada im uništavaju NATO trupe, zbog čega farmeri snose užasne i smrtonosne posledice.

Zbog propalih ili uništenih useva narko bosovi im uzimaju decu, uključujući i devojčice od 10 godina, i šalju ih u Iran i Pakistan da "odrade dug" prostitucijom ili prenošenjem droge preko granice.

Tvorci filma “Opijumska nevesta” došli su do snimka na kojem se vidi kako čoveku polako seku glavu perorezom. I to zato što je odbio da preda ćerku narko bosovima. U fimu je objavljen i intervju sa šestogodišnjom devojčicom koja je suočena sa situacijom da mora da bude predata mafiji u zamenu za njenog oca, kojeg su narko bosovi oteli jer nije mogao da vrati dug. Majka devojčice je prinuđena na nemoguću odluku, da li da žrtvuje muža, koji je hranitelj porodice, ili ćerku.

U Avganistanu postoji na hiljade takvih primera i veruje se da će problem samo pogoršati kada NATO trupe napuste Avganistan 2014. godine.

Pogledajte još