Vukoičić: Nema opuštanja protiv Solnoka!

Košarkaši Zvezde otputovali su u Mađarsku, gde će sutra od 17 sati igrati protiv poslednjeplasiranog tima regionalnog takmičenja Solnoka.

"Nevažno je koje mesto na tabeli trenutno zauzima Solnok i to nas neće opustiti. Imali smo veoma kratak rok za pripremu ovog meča, a Solnok je pokazao da nije slaba ekipa, bez obzira što su trenutno poslednji na tabeli", rekao je Vukoičić za klupski sajt.

"Iskazali su ogroman motiv, a iz te velike želje napravili su određene rezultate, pa ne treba zaboraviti da su na svom terenu savladali Cibonu i Partizan. Za nas je to dovoljno upozorenje da igramo maksimalno oprezno i vrlo koncetrisano", dodao je on.

U prvom delu takmičenja Zvezda je u Pioniru pobedila Solnok sa 103:74, a Vukoičić smatra da to neće uticati na sutrašnji meč.

"Za razliku od tog duela Solnok je doveo dva nova igrača Rašada Bela i Brajana Florensa. Solnok je u prošlom kolu pobedio Split u gostima koji je ove sezone retko gubio na svom terenu, a Bel i Florens su od 70 poena cele ekipe ubacili 38. Solnok je promenio i trenera i to je sada tim koji ima drugačiju filozofiju i pristup", rekao je trener crveno-belih.

Vukoičić smatra da rezultati Solnoka u Jadranskoj ligi ne prikazuju pravu sliku tog tima.

"Rezultat na tabeli za njih nije dobar, ali prouzrokovan je otežavajućim faktorima. Prvi put su učesnici regionalne lige, igraju drugu fazu Evročelendž kupa sa dobrim izgledima da prođu dalje, pa sve upućuje na zaključak da su solidna ekipa", rekao je on.

Zvezda je druga na tabeli Jadranske lige sa 13 pobeda, dok je Solnok do sada zabeležio samo pet trijumfa.

"Neće nam biti nimalo lako. Ako se pogleda na tabelu to je duel drugoplasiranog i poslednjeplasiranog tima, ali mi smo svesni da tu razliku na tabeli moramo da dokažemo na terenu", zaključio je Vukoičić.

Beta

Pogledajte još