Autor Nemoguće misije: Sad ceo svet zna ko je Dačić

Epizoda "Nemoguće misije" u kojoj premijera Ivicu Dačića intervjuiše voditeljka bez gaćica i dalje privlači veliku pažnju medija i javnosti.

Novinari "Jutarnjeg lista" s Markovićem su razgovarali nakon što je zabranjeno emitovanje emisije.

Marković je istakao da se "Nemoguća misija" nikad ne ruga ljudima, nego ih stavlja u situacije kakve se dešavaju u životu.

"Svašta sam priređivao. Borisu Novkoviću smo izveli da je autom udario čoveka i ubio ga, sutradan mu je došao na sahranu. Kad je shvatio da to nije istina, bio je oduševljen! Mi ne ismejavamo ljude, nego na ovaj način kritikujemo društvene anomalije. Da li je moguće premijera dovesti u situaciju da prekoputa njega sedi voditeljka koja se nije adekvatno obukla? Ja sam dokazao da je moguće! To nije izrugivanje, to bi se moglo dogoditi i vašem premijeru ako dođemo u Hrvatsku na mesec dana", rekao je Marković.

Zabranjene epizode
"Dosad su zabranjene tri: jedna s poznatom novinarkom Brankicom Stanković, autorkom emisije ‘Insajder’ s B92, druga s pevačem Harijem Mata Harijem i treća s Isidorom Bjelicom. U skorije vreme se to ne događa, pažljivo pregledamo emisiju i učesnici je odobre", rekao je Marković.

Novinari "Jutarnjeg" konstatovali su da "kad zeznete premijera, smeh se pretvara u politički problem"...

"Dačić je rekao da se ne ljuti. No, posle su se javili njegovi savetnici s tumačenjem da je to ruglo za Srbiju, sramota za premijera. Međutim, dopustite da vam postavim pitanje: zna li trenutno iko u svetu kako se zove premijer Hrvatske? Evo, ja ne znam. Ali ne znam ko sad u Evropi ne zna kako se zove premijer Srbije! Mislim da je samo Berluskoni bio poznatiji. Za Dačića je to plus: ne postoji niko iz naše generacije ko nije gledao ‘Niske strasti’ sa Šeron Stoun. Majkl Daglas nije bolje reagovao u toj situaciji od premijera. Bar na Balkanu, premijer je dobio dosta poena", rekao je on.

Markovića su pitali i na koji način je uspero da dođe do premijera.

"To je moja poslovna tajna jer ako bih vam otkrio, možda bi neko drugi lako došao do njega, pa bi ga tako zaista ugrozio", rekao je on.

(Jutarnji list)

Hronologija slučaja "Dačić i voditeljka bez gaćica"

- Dačića intervjuisala voditeljka bez donjeg veša

- Oglasio se i sindikat srpske policije

- O Dačiću i voditeljki bez gaćica pisali su i svetski mediji

- Evo šta je na sve rekla "voditeljka"

- Dačić pokrenuo postupak za kažnjavanje odgovornih

- Autor Nemoguće misije: Dačiću nije bila ugrožena bezbednost

- Emisija je zabranjena, a autori izdali saopštenje

- Najavljeni su i otkazi za odgovorne

- Voditeljka bez gaćica: Što bih se stidela?

- Velika greška ili Dačić kao "mačo men"

Pogledajte još