Vukoičić: Zasluženo smo osvojili Kup

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su danas trofej Kupa Radivoja Koraća pošto su u Kragujevcu u meč u koji je trajao dva dana savladali Partizan sa 78:69 (25:22, 16:16, 8:11, 29:20).

U hali nije bilo publike, a prisustvovali su samo predstavnici klubova, saveza i novinari. Utakmica finala prekinuta je juče u 26. minutu zbog nereda navijača kod rezultata 43:43.

Trener Crvene zvezde ocenio je da je završnica Kupa Radivoja Koraća “bila neobična priča” za jedano finale, jer je odigrano u dva dela.

“Juče smo igrali u jednom, a danas u drugom ambijentu. Juče je bila izjednačena utakmica, u kojoj je bilo bitno kako će timovi psihološki da reaguju. U današnjem meču moji igrači su bili izvanredni. Uspeli su energijom i samomortivacijom da kompezuju nedostatak publike na tribinama”,
rekao je Vukoičić.

On je dodao da su njegovi igrači zasluženo pobedili i osvojili trofej.

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Igor Rakočević naglasio je da je njegova ekipa radila naporno i da im trijumf pruža “lep osećaj”

“Prošli smo ekstremno težak period priprema. Kup je osvojen na čudan način. Imali smo teške utakmice prethodnih dana, ali smo imali samopouzdanje i verovali u naš kvalitet”, rekao je Rakočević.

On je dodao da je Košarkaški savez Srbije napravio dobar potez kada je odlučio da se jučerašnji meč prekine, jer je pretio veliki incident.

Beta