Vukoičić: Zasluženo smo osvojili Kup

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su danas trofej Kupa Radivoja Koraća pošto su u Kragujevcu u meč u koji je trajao dva dana savladali Partizan sa 78:69 (25:22, 16:16, 8:11, 29:20).

U hali nije bilo publike, a prisustvovali su samo predstavnici klubova, saveza i novinari. Utakmica finala prekinuta je juče u 26. minutu zbog nereda navijača kod rezultata 43:43.

Trener Crvene zvezde ocenio je da je završnica Kupa Radivoja Koraća "bila neobična priča" za jedano finale, jer je odigrano u dva dela.

"Juče smo igrali u jednom, a danas u drugom ambijentu. Juče je bila izjednačena utakmica, u kojoj je bilo bitno kako će timovi psihološki da reaguju. U današnjem meču moji igrači su bili izvanredni. Uspeli su energijom i samomortivacijom da kompezuju nedostatak publike na tribinama",
rekao je Vukoičić.

On je dodao da su njegovi igrači zasluženo pobedili i osvojili trofej.

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Igor Rakočević naglasio je da je njegova ekipa radila naporno i da im trijumf pruža "lep osećaj"

"Prošli smo ekstremno težak period priprema. Kup je osvojen na čudan način. Imali smo teške utakmice prethodnih dana, ali smo imali samopouzdanje i verovali u naš kvalitet", rekao je Rakočević.

On je dodao da je Košarkaški savez Srbije napravio dobar potez kada je odlučio da se jučerašnji meč prekine, jer je pretio veliki incident.

Beta

Pogledajte još