Vukoičić: Do pobede protiv Ulma "na mišiće"

"Nadam se da ćemo na krilima pobede u Kupu Radivoja Koraća, iz pozitivne atmosfere uspeti da iscrpimo energiju i odigramo dobro sa Ulmom. Utakmicu moramo da izvučemo na 'mišiće' i iz glave", rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Zvezde sutra od 19.30 u beogradskoj hali Pionir igraju protiv nemačkog Ulma, utakmicu petog kola Grupe L druge faze takmičenja u Evrokupu.

Vukoičić je rekao da je nemačka ekipa pre početka druge faze takmičenja u Evrokupu bila potcenjena, ali da je ipak pokazala kvalitet i da se opravdano bori za plasman u četvrtfinale.

Sve ekipe u Grupi L sakupile su po dve pobede i dva poraza.

"Poslednjih mesec i po dana su podigli formu i opravdano konkurišu za plasman u narednu rundu. Ekipa je sastavljena od mnogo američkih igrača i uz solidne nemačke igrače čini atipičan ofanzivni tim. Poznati su kao ekipa koja postiže veliki broj poena, imaju veliki procenat šuta za dva i tri poena i timski dobro postižu poene sa linije za slobodna bacanja, imaju oko 82 odsto", rekao je on.

Zvezda je u prvom delu takmičenja u Grupi L pobedila na gostovanju Ulm sa 100:95.

"Rej Alen i Džon Brajant su im najbolji igrači, a ako im protivnik dozvoli ofanzivnu igru teško će stići do pobede. U prvoj utakmici smo igrali dobro u napadu i kontrolisali odbranu, a videćemo da li ćemo to i sutra uspeti", rekao je on.

Crveno-beli su juče osvojili Kup Radivoja Koraća, pošto su u Kragujevcu pobedili Partizan sa 78:69. Vukoičić je rekao da nije lako vratiti ekipu, pošto će njegov tim za šest dana odigrati pet utakmica.

"Dobro ćemo proceniti kakava je situacija kod igrača, pošto imamo jedan broj povređenih. Demarkus Nelson je skrenuo zglob i ima problema sa kolenom. Nije toliko ozbiljno koliko se u prvi mah činilo, a u toku dana će biti poznato da li će moći da igra", rekao je Vukoičić.

Sve karte za sutrašnju utakmicu su rasprodate, a Vukoičić je pozvao navijače da navijaju sportski, pošto bi u suprotnom čelnici Evrokupa ponovo oštro kaznili Crvenu zvezdu.

Beta

Pogledajte još