Partizan ubedljiv protiv Metalca u Valjevu

VALJEVO, 25. aprila 2009. (Beta) - Košarkaši Partizana pobedili su Metalac u Valjevu sa 76:50 (26:15, 18:18, 13:6, 19:11) u utakmici petog kola Grupe A Superlige Srbije i tako ostvarili petu uzastopnu pobedu u Grupi A.

Sedmostruki uzastopni šampion Srbije bio je prejak protivnik za ambiciozne domaćine, koji su u prvom poluvremenu uspevali da održe rezultatski priključak, pa su u 15. minutu smanjili na 15:24, a u 19. na 31:37 ali su u tim situacijama ishitreno šutirali, što su "crno-beli" znalački kažnjavali.

U drugom poluvremenu jedino se postavljalo pitanje razlike kojom će Partizan trijumfovati na ovoj utakmici pred više od 2.500 navijača u valjevskoj Hali sportova.

Trojke Aleksandra Rašića (5/6) i Uroša Tripkovića (5/7) uz skok Stefana Lazmea, Slavka Vraneša, Žarka Rakočevića, Jana Veselia i Novice Veličkovića odlučili su pobednika u ranoj fazi utakmice.

Trener crno-belioh Duško Vujošević je stalnim izmenama držao visok ritam igre svoje ekipe, koji valjevski košarkaši nisu mogli da prate tokom svih 40 minuta.

Vujošević je pohvalio svoje igrače za ozbiljan pristup igri, a Metalcu je poželeo da se plasira u Jadransku ligu "ako ne ove, onda naredne sezone".

"Metalac je načinio ogroman pomak u ovoj sezoni, pitanje plasmana u Jadransku ligu nije pitanje 'života i smrti' iako se 'vozovi sreće ne propuštaju i u njih se uskače i kada prolaze kraj tebe'. Valjevo bi moralo da podrži Metalac kako bi postao jedan od košarkaških centara Srbije", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle utakmice.

Trener domaće ekipe Aleksandar Icić je kazao da se Metalac nije obrukao, pa da će i protiv FMP-a u Železniku, u ponedeljak, igrati "punom snagom, na pobedu".

Najefikasniji u Partizanu bili su Tripković sa 17 i Rašić sa 15 poena, dok je dvocifreni učinak u Metalcu imao samo centar Radomir Marojević sa 13 poena.

Večerašnju utakmicu u Valjevu obezbeđivale su jake snage žandarmerije i policije, koja je snimala utakmicu, pa incidenata nije bilo, iako su na tribinama bili i navijači Partizana, koji su došli iz Beograda.

Grupa A:
Metalac - Partizan 50:76
Vojvodina - FMP Železnik 82:77

Tabela:
1. Partizan 5/0
2. FMP Železnik 2/3
3. Vojvodina 2/3
4. Metalac 1/4

Grupa B:
Borac - Lajons 83:74
Crvena zvezda - Hemofarm 81:76

Tabela:
1. Crvena zvezda 4/1
2. Hemofarm 4/1
3. Borac 1/4
4. Lajons 1/4

Pogledajte još