Zvezda ispustila pobedu u Istanbulu

Zvezdi je ovo bio četvrti poraz iz šest mečeva u Grupi L, dok je Galatasaraj upisao treću pobedu iz isto toliko utakmica.

Beogradski tim predvodio je Boris Savović sa "dabl-dabl" učinkom od 20 poena i 13 skokova, dok je Vuk Radivojević postigao 17, a Demarkus Nelson dodao je 14 uz devet uhvaćenih lopti.

U pobedničkoj ekipi istakli su se Manučar Markoišvili i Ender Arslan sa po 17 poena, dok je srpski košarkaš Milan Mačvan proveo 22 minuta na parketu i za to vreme upisao dva poena.

Galtasaraj je mnogo bolje ušao u meč, iako je na početku utakmice bila rezultatska klackalica, turska ekipa je sredinom prvog perioda napravila mini seriju od 9:0, koju je potom sačuval do odlaska na prvu pauzu.

"Crveno-beli" su potom u prvom delu druge četvrtine odigrali sjajno u napadu i uspeli da sustignu Galatasaraj, a potom i da preokrenu rezultat.

Domaćin je šutem sa distance uspela ponovo da sustigne Zvezdu, kao i da preokrene rezultat i na pauzu da ode sa plus sedam.

Beogradski klub je u drugom poluvremenu pokazao mnogo bolju igru, koji mu je doneo preokret tokom treće četvrtine i odlično otvaranje poslednje deonice, ali ipak Zvezda nije uspela da zabeleži treću pobedu u Evrokupu.

U drugoj utakmici Grupe L Uniks je na gostovanju u Nemačkoj pobedio Ulm sa 79:77 i tako zauzeo prvo mestu sa četiri pobede i dva poraza, dok je Ulm drugi sa skorom od tri trijumfa i isto toliko poraza, a isti učinak ima i Galtasaraj, koji nije uspeo da obezbedi plasman u drugu fazu zbog lošije koš razlike u odnosu na nemačku ekipu.

Beta

Pogledajte još