Vukoičić: Nadamo se direktnom plasmanu u Evroligu

"Naše ambicije su bile odlazak na 'fajnal for', pa se ta situacija menjala. Kada smo korigovali lošu poziciju na tabeli, videli smo da možemo da jurimo i tražimo više. Svi priželjkujemo i nadamo se direktnom plasmanu u Evroligu, iako je meč lopta u Igokeinim rukama, na njima je da odigraju za prvo mesto", rekao je Vukoičić agenciji Beta.

Zvezda je druga na tabeli sa 15 pobeda, jednom manje od vodeće Igokee. Za njima slede Partizan, Radnički i Budućnost, koji imaju po 13 trijumfa. Crveno-beli do kraja takmičenja igraju protiv Budućnosti i Radničkog.

"Na nama je da budemo spremni i ako se ukaže šansa da budemo prvi, zašto da ne? Želeo bih, međutim, da budem i racionalan i da malo spustim loptu, pošto je liga ujednačena, ne postoje iznenađenja i treba biti realan...Jedan poraz može mnogo toga da poremeti. Koliko god da gledamo vrh tabele, moramo da budemo operzni. Čekaju nas dueli sa direktnim rivalima i treba da bar osiguramo poziciju broj dva", rekao je Vukoičić.

Do kraja takmičenja ostalo je pet kola. Vukoičić je rekao da Zvezda i Igokea jesu u nešto boljoj poziciji, ali da se ne treba koncentrisati samo na direktne rivale. Crveno-beli će do kraja takmičenja igrati i u gostima kod Krke i Širokog, kao i sa Cibonom kod kuće.

"Koliko god mi iz gornjeg dela tabele mislili da treba da postavljamo ciljeve i standarde prema sebi, treba znati da i ovi uslovno rečeno lošiji timovi da iznenade. Igokea i mi imamo bolje pozicije nego drugi jer je razlika u pobedama nešto veća, a imamo utakmice koje mogu da reše mnogo toga. Ali, slažem se da bi bilo veće iznenađenje da ne odemo na završni turnir nego da idemo", rekao je Vukoičić.

Trener Zvezde je rekao da postoje i neke stvari koje su van kontrole, a koje bi mogle da utiču na konačan ishod, a to su povrede ili izostanci igrača.

"Jako je malo vremena ostalo do kraja, mnogo se igralo, ali povrede ili odsustva igrača iz bilo kog razloga mogu da budu veliki hendikep i da utiču na plasman, tako da i to treba uzeti u obzir. Stvarno ne želim nikome da se to desi", rekao je Vukoičić.

Trener Zvezde se složio sa opštim košarkaškim mišljenjem da je Jadranska liga ove sezone najzanimljivija od osnivanja.

"Jadranska liga ove sezone možda nije najkvalitetnija, u prošlosti je u vrhu bilo boljih timova, ali ove godine je ulog (prohodnost u Evroligu i Evrokup) napravio to da svi timovi traže svoju šansu. Situacija u borbi za ispadanje je dosta napeta pošto je Solnok počeo da igra bolje... Cela liga se bori za nešto, svaka utakmica je neizvesna i ima veliki ulog za sve timove. Biće zanimljivo u poslednjih pet kola", rekao je Vukoičić.

Beta

Pogledajte još