Sijalica budućnosti: Sa snagom 12 vati svetli poput sijalice od 100 vati

Sijalica pod imenom "NanoLight", kako tvrde njeni tvorci, koristi sve snagu od 12 vati, a generiše svetlost poput sijalice od 100 vati. Tim od troje diplomaca Univerziteta u Torontu trenutno je u akciji prikupljanja sredstava za ostvarenje svoje ideje na "Kickstarteru" - trenutno najboljem mestu na Internetu za udruživanje kreativaca i osoba koje makar i simobličnom svotom novca žele da podrže njihove ideje.

POGLEDAJ: Srpski filmski projekat na "Kickstarteru"

Osim što je veoma štedljiva, a samim tim i eko-frendli, "sijalica budućnosti" je dizajnirana da podseća na umetnički projekat. Tvorci "NanoLighta" planiraju da svojim budućim kupcima ponude i mogućnosti da sami izaberu print koji će biti na njihovoj sijalici.

(old_image)

Do sada, ovi mladi kreativci su u svojoj kampanji na "Kickstarteru" skupili 227 hiljada dolara, što je deset puta više od 20 hiljada dolara koliko su prvobitno tražili. Skoro pet hiljada ljudi je podržalo ovu ideju koja je na ovom sajtu opisana sledećim rečima:

- Svaki aspekt našeg rada na NanoLightu je koncetrisan na stvaranje veće energetske efikasnosti, smanjivanje ugljeničnog otiska i stvaranje ekološke vrednosti svih naših proizvoda. U osnovi naš cilje je da stvorimo energetski efikasno LED osvetljenje koje je inovativno i ekonomično kako bi naša planeta imala svetliju budućnost.

Ova sijalica se proizvodi u Kini, koštaće 45 dolara po komadu, a do kraja kampanje na "Kickstarteru" je ostalo deset dana.

Pogledajte još