Dačić danas u Briselu o obrazovanju, kulturi i mladima

Dačić će se sastati sa evropskim komesarima za zdravstvo i zaštitu potrošača Toniom Borgom, za trgovinu Karelom de Guhtom, za ekologiju Janezom Potočnikom i sa komesarkom za obrazovanje, kulturu, multijezičnost i pitanja mladih Andrulom Vasiliu.

U delegaciji su potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je u četvrtak da cilj njegove posete Briselu nisu razgovori o dijalogu Beograda i Prištine već sastanci sa više evropskih komesara.

"Moj sutrašnji boravak u Briselu i razgovor sa četiri komesara Evropske komisije - za trgovinu, zdravlje, životnu sredinu i prosvetu, zajedno sa resornim ministirma iz ovih oblasti (u Vladi Srbije) nema nikakve veze sa pitanjem dijaloga Beograda i Prištine jer mi valjda moramo da se bavimo još nečim", rekao je juče Dačić posle sastanka srpskih zvaničnika sa visokom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u Beogradu.

On je rekao da je takva poseta Briselu bitna i "za ličnu komunikaciju i za dobru pripremu za pregovore o pridruživanju".

A potpredsednica Vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je juče u Briselu da Srbija nikada nije bila bliže EU i da je zaslužila da dobije datum.

(B92)

Pogledajte još