Ćerka starice kojoj su iskopane oči: U domu su mi rekli su mi da je pala u kupatilu

Olga Cvetković je operisana i u stabilnom stanju, ali će ostati slepa.

- Majka je bila u toaletu kada je V.T. naišla i terala je da ustane, ali ona nije mogla, pa ju je napala - dodaje Slavica, koja razmišlja da tuži Gerontološki centar.

Direktor Predrag Ranđelović navodi da su je obaveštavali čim bi dobili informacije od zdravstvenih ustanova.

- Tek u sredu u kasno popodne saznali smo da su u pitanju teške povrede. Zato smo ćerki i Ministarstvu rada incident prijavili tek u četvrtak ujutru. Do tada smo imali informaciju da su u pitanju lake povrede - objašnjava Ranđelović i dodaje da V.T. nije psihički bolesnik, te da sa njom nije bilo problema.

Zbog čega su knjaževački lekari hitne službe povrede okarakterisali kao lakše, zasad nema odgovora i navode da će dokumentacija biti proverena.

Inspekcija Ministarstva rada utvrdila je propuste u Centru jer nisu obavešteni policija i osnivač, dok je organ starateljstva obavešten telefonom, ali se ne zna kada.

Načelnik odeljenja Biljana Zekavica kaže da na osnovu izjava zaposlenih nije moguće utvrditi tačne okolnosti koje su dovele do teškog povređivanja.

- Organizacija rada noću je neefikasna jer su tu samo dve medicinske sestre. Protiv svih za koje se utvrdi da su učinili propuste biće sprovedene zakonske mere - dodaje Zekavica i podvlači da zakasnelo direktorovo obaveštenje ukazuje na pokušaj zataškavanja.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još