Svetski mediji: "Green Day bolji nego ikad"

Nastup kojim se najavljuje ovogodišnja turneja „99 Revolutions“ održan je 15. marta u okviru prestižnog multimedijalnog festivala SWSX u Teksasu, koji okuplja umetnike iz celog sveta. Green Day su tokom 130 minuta odsvirali čak 30 pesama, od kojih jednu celu uz pomoć odabranog fana iz publike, a recenzenti su saglasni da je Bili Džo posle rehabilitacije izašao bolji nego ikad.

Nastup je sadržao najveće hitove „Basket Case“, „American Idiot“, „Know Your Enemy“, „Oh Love“, „Boulevard of Broken Dreams“, „Welcome to Paradise“ ali i nekoliko spektakularnih obrada „Hihgway to Hell“ (AC/DC), „Sweet Child of Mine“ (Guns ’n’ Roses) i „Hey Jude“ (The Beatles)! Tokom festivala, u filmskom programu, predstavljena su čak dva dokumentarna filma o bendu, aktuleni „Cuatro“ i „Broadway Idiot“.

Green Day će svirati 27. maja na Kalemegdanu u velikom parku ispod bedema Beogradske tvrđave. Biće to njihov jedini i premijerni nastup na Balkanu u okviru velike turneje na kojoj promovišu trostruki album ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré!. Najveći pank-rok bend svih vremena po mišljenju publike magazina „Rolling Stone“ u Beogradu imaće i podršku velikih regionalnih bendova kao što su Hladno pivo, Superhiks i Atheist Rap.

Karte za ovaj koncertni spektakl na Kalemegdanu prodaju se širom Srbije i regiona preko Eventima, po cenama od 2790 za P2 zonu, 3390 za P1 i 3990 dinara za Fan pit. To su, kako napominju organizatori, ubedljivo najjeftinije cene ulaznica na predstojećoj turneji grupe Green Day.

Pogledajte još