Formiran tim za praćenje Darka Šarića

Policija je formirala specijalni tim koji treba da locira i uhapsi odbeglog narko-šefa Darka Šarića, a Specijalni sud nedavno je doneo odluku o objedinjavanju procesa protiv Šarića i Rodoljuba Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana.

Prema dosadašnjim informacijama, koje su se pojavljivale u medijima, Darko Šarić navodno je viđen u Španiji, a nedugo zatim i u Švajcarskoj. Posle toga pojavile su se informacije da je narko bos lociran i da je njegovo hapšenje pitanje trenutka.

Ni od toga nije bilo ništa, a sada se pojavljuju informacije da bi sa njim moglo i da se pregovara.

Pitanje je, međutim, da li Darko Šarić kome se sudi u odsustvu može da dobije status zaštićenog svedoka, s obzirom na sve ono čime se sumnja da se bavio, kao i koliko je moguće zaštititi čoveka koji važi za najvećeg narko dilera u Evropi, ako se on posle suđenja kao zaštićeni svedok ne krije.

Informacije koje su se pojavljivale u medijima, da se Šarić nalazi u Španiji, pa u Švajcarskoj, pa u Crnoj Gori, samo pokazuju da bezbednosne strukture nemaju pouzdanu informaciju gde se on zaista nalazi, što je potvrđeno nezvanično i u MUP-u.

Više dobro upućenih izvora potvrdilo je da se pre svega traži način za ostvarivanje komunikacije sa eventualnim posrednicima, kako bi se Šarić dobrovoljno predao. Njegova predaja bila bi značajna jer bi se na taj način verovatno dobili odgovori na pitanja ko je iz državnog vrha stajao iza njega, jer kako navode izvori sve čime se Šarić bavio nije bilo moguće bez podrške političara.

(Izvor: Telegraf.rs )

Pogledajte još