Vukoičić: Ovaj derbi nije odlučujući!

"Početak je lige, neću da kažem da je ovo odlučujuća utakmica, ali je svakako jedna od onih koje mogu mnogo toga da promene. Ako želimo da ostvarimo bolji skor i prednost domaćeg terena, moramo da budemo bolji u međusobnim susretima", rekao je Vukoičić novinarima u Beogradu.

Zvezda je ove sezone pobedila Partizan dva puta u Jadranskoj ligi, kao i u finalu Kupa.

"Domaći teren i skor od 3:0 stavljaju breme favorita na moj tim, ali mi znamo da se sve to briše kad se izađe na teren...Partizan je pokazao da ta njegova mladost...postaje prednost i da sazrevanje i stečeno iskustvo daju rezultate. To im i omogućava da igraju brzo, sa mnogo trčanja i mnogo skokova", rekao je Vukoičić.

Trener Zvezde kazao je i da njegova ekipa ima svojih prednosti, kao i da će pokušati da ih iskoristi.

"Naravno, imamo i mi svojih kvaliteta i svojih prednosti i treba sutra da ih iskoristimo... kao i da prihvatimo model sa trčanjem i skokovima, koji je zaštitni znak Partizana ne samo u ovoj sezoni, već u protekloj deceniji", rekao je Vukoičić.

Superliga donosi samo plasman u Jadransku ligu, ali ne u evropska takmičenja, zbog čega je domaće takmičenje mnogo izgubilo na vrednosti kod ljubitelja košarke, ali je Vukoičić rekao da to nije slučaj u njegovom timu.

"Derbi uvek nosi određene tenzije i motivaciju, ali čini mi se da je sve ovo što se dešavalo u prethodnom takmičenju na papiru malo smanjilo tenzije, kako pozitivne tako i negativne, i nervozu. Ovo je, međutim, jedino takmičenje koje donosi prohodnost u Jadransku ligu. Mi hoćemo da pobeđujemo i želimo da osvojimo taj trofej koji se
već ko zna koliko godina čeka na Malom Kalemegdanu",
rekao je Vukoičić.

Organizovani navijači Zvezde nisu dolazili na utakmice Jadranske lige, ali jesu na evropska takmičenja, što je nekad opteretilo Zvezdine košarkaše.

"Istina je da se igrači na evropskim utakmicama, protiv Uniksa i Galatasaraja na primer, nisu navikli i da smo možda skupo platili cenu toga, ali mislim da smo naučili svoje lekcije i ne očekujem da će to sutra biti problem. Ja, međutim, ne razdvajam navijače i sve ih pozivan da sutra dođu", rekao je Vukoičić.

U timu Zvezde Predrag Samardžiski je bolestan, ali su osim njega svi zdravi i spremni za utakmicu koja se igra sutra od 21.00.

Beta

Pogledajte još