Rok za odgovor Beograda i Prištine početak naredne sedmice

Prema tom izvoru, Eštonova, koja ove nedelje boravi u Turskoj a potom u Kazahstanu, trebalo bi potom da počne da priprema izveštaj za ministartski sastanak 22. aprila.

Portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančić rekla je Tanjugu da su u ovom trenutku konkretni predlozi rešenja na stolu i da su se sada "i jedna i druga strana" vratile u svoje prestonice da se konsultuju vezano za te poredloge podeshcajući da je 16. aprila pocetak nedelje kada treba finalizirati izveštaj o napretku u dijalogu.

Kocijančić nije, medjutim, konkretno odgovorila na pitanje da li će možda još jedan, barem i neformalan, sastanak biti održan pre 16. aprila, ali je ponovila da je Ešton rekla da ne planira još jednu pregovaračku rundu.

Portparolka visoke predstavnice je kazala i da će Beograd i Priština u narednim danima biti u kontaktu sa Eštonovom i da će joj preneti svoje odluke.

- Ne mogu da spekulišem šta će se tačno dogoditi, ali jasno je da Eštonova mora da napravi izvštaj ovog meseca. Mi bismo želili da do dogovora dodje, uradili smo sve što je moguće da bi do njega došlo, sada je vreme da odluke budu donete i na jednoj i na drugoj strani, ali mislim da smo dosta jasno rekli šta možemo i šta moramo da uradimo - rekla je Kocijančić.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još