Anonimusi počeli veliki napad na Izrael: Izbrisaćemo vas iz sajberspejsa! (VIDEO)

Od ranih jutarnjih sati desetine izraelskih vebsajtova je potpuno nedostupno kao posledica drugog velikog sajber napada haktivističke grupe "Anonimus", prenose svetski mediji.

U video poruci koji su postavili na YouTubeu, Anonimusi kažu da su 7. aprila "elitne sajber-jedinice sa svih strana sveta odlučile da se udruže u solidarnosti sa palestinskim narodom koji se bori protiv Izraela, a sve sa ciljem da se poremeti i izbriše Izrael iz sajberspejsa".

Obraćajući se izraelskoj vladi, hakeri ističu:

- Niste prekinuli vaše beskonačno kršenje ljudskih prava. Niste prekinuli sa nelegalnim naseljavanjem. Ne pošujete prekid vatre. Pokazali ste da ne poštujete međunarodno pravo.

Nešto ranije, u subotu, jedna od grupa povezanih sa Anonimusima koja sebe naziva "N4m3le55 cr3w" najavila da će napasti "600 vebsajtova i 100 servera", među kojima su i oni koji pripadaju bankama, školama, firmama i vladi Izraela, prenosi "RT.com".

- Ovo su samo naši ciljevi. Ne možemo da govorimo u ime cele grupe "Anonimus", ali možemo da garantujemo da će oni napasti hiljade meta - rekli su u svom saopštenju "N4m3le55 cr3".

Jicak Ben Jizrael, ispred izraelskog Nacionalnog sajber biroa, rekao je agenciji AP da hakeri uglavnom nisu uspeli u cilju da onesposobe ključne vebsajtove.

- Do sada, kao što smo i očekivali, nema prevelike štete. Anonimusi nemaju veštine da nanesu ozbiljnu štetu vitalnoj strukturi države. Da im je to bio cilj ne bi najavili napad na vreme. Cilj im je da naprave buku u javnosti oko tema koje su im bliske srcu.

Ovi hakerski napadi dešavaju se pred Dan sećanja na žrtve holokausta, a Anonimusi tvrde da izraelska vlada loše postupa i prema svojim građanima napadajući njihove komšije, kao i preteći da će isključiti internet u pojasu Gaze.

Ofir Koen, zadužen za informacije u izraelskoj vladi, za "The Jerusalem Post" kaže:

- Procenjujemo da će ovi napadi dostići nivo kakav do sada nismo videli. Radimo sve kako bismo blokirali napade.

Predstavnici Hamasa hvale hakere koji napadaju izraelske sajtove sledećim rečima:

- Bog neka blagoslovi umove i napore vojnika ove elektronske bitke.

Pogledajte još