Ubica iz Ivanče još uvek kritično

Kako je za Radio B92 rekla portparolka Urgentnog centra Zorica Marković, zdravstveno stanje Ljubiše Bogdanovića, koji je juče ujutro primljen u Urgentni centar sa teškim povredama glave je izuzetno teško i dežurne ekipe Urgentnog cehtra procenjuju njegovo stanje kao kritično.

"Njegov život je zaista ozbiljno ugrožen. Što se tiče njegove supruge Javorke Bogdanović njeno zdravstveno stanje je znatno bolje. Ona je primljena sa povredama glave i vrata. Smeštena je na odeljenje šok B, dok je Ljubiša na šoku A, znači da je njegovo stanje znatno teže. Javorka pokazuje i neke znake oporavka, tako da je ocena lekara da je ona van životne opasnosti", kazala je Zorica Marković.

Međutim, dodala je ona, kako će se njihovo zdravstveno stanje odvijati zavisi, pre svega, od svih dijagnostičkih i terapijskih procedura koje će Dežurne ekipe Urgentnog centra primeniti.

Podsetimo, juče rano ujutro u selu nadomak Mladenovca dogodio se stravičan zločin, kada je 60-godišnji Ljubiša Bogdanović ubio na spavanju 13 rođaka. Među ubijenima su i njegova majka i sin, kao i dvogodišnje dete. Preživeli su jedino Bogdanović, koji je sebi pucao u glavu, i njegova supruga, koju je on upucao u vrat i glavu i koja je uspela da obavesti policiju.

Policija je juče skoro tokom celog dana obavljala uviđaj u pet kuća u kojima su se ubistva dogodila, ali za sada se još uvek ne zna tačan motiv ubice. Takođe, još uvek nisu poznati ni vreme ni datum sahrane ubijenih.

Zbog ovog tragičnog događaja Vlada Srbije proglasila je ovaj dan, 10. april, za Dan žalosti.

Izvor: B92

Pogledajte još