Profesor Fakulteta bezbednosti: Zabraniti držanje oružja u privatnom posedu

Dragišić je agenciji Beta rekao da bi oružje u Srbiji trebalo da poseduju vojska, policija i službe bezbednosti, kao i privatne agencije za bezbednost i lovačka udruženja i to po strogo utvrđenim pravilima.

Dragišić je rekao i da je svestan da njegov predlog neće naići da podršku dela građanstva i da neće u potpunosti ukloniti opasnost od masovnih ubistava poput onog u Velikoj Ivanči, ali je dodao da bi to bio korak napred u povećanju bezbednosti.

"Što se tiče lovačkog naoružanja moj predlog je da lovačka društva imaju obezbeđenje gde će čuvati naoružanje, tako da lovci neće moći da nose kući oružje", rekao je on.

Dragišić smatra i da bi svako kod koga bi bilo pronađeno privatno oružje trebalo da bude optužen za pripremanje ubistva, jer, kako je naveo, oružje samo tome služi.

"Potrebno je obrazovati i decu da oružje nije dobro, što bi bio značajan korak u promeni društvene svesti", rekao je Dragišić.

Ljubiša Bogdanović (60) juče je iz vatrenog oružja u Velikoj Ivanči ubio šest muškaraca, šest žena i jedno dete, a nakon toga je pokušao da ubije svoju ženu i sebe.

Njegova supruga je operisana i u stabilnijem je stanju, a stanje Ljubiše Bogdanovića je kritično.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još