Uroš Mišić oslobođen zbog nedostatka dokaza

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je 22. marta sudu optužni predlog protiv Mišića zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, odnosno tuče sa američkim marincima u klubu "Plastik" i tražilo da mu se odredi pritvor.

Krivično vanpretresno veće je istog dana prihvatilo predlog tužilaštva i donelo rešenje o određivanju pritvora Mišiću, a on se dva dana kasnije javio u Okružni zatvor.

Mišić se nije odmah javio, jer je, kako su preneli njegovi advokati, bio zastrašen od medija i policije.

Inače ovaj proces se vodi po takozvanom skraćenom postupku jer za krivično nasilničko ponašanje zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Mišić je inače dan pre optužnog predloga, 21. marta, pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu po odluci istražnog sudije Prvog osnovnog suda iako se tužilac tome protivio.

Istražni sudija Snežana Ilić je, shodno zakonu, bila obavezna da odluku o pritvoru iznese pred krivično vanpretresno veće, ali je propustila da to učini pa je protiv nje pokrenuta procedura za ispitivanje odgovornosti.

Što se tiče američkih marinaca, koji se vode kao oštećeni, oni se nisu odazvali sudu na više poziva, koji su im bili upućeni preko Američke ambasade u Beogradu.

Prema pisanju medija, Mišić je sa drugarima u "Plastiku" učestvovao u tuči sa obezbeđenjem iz američke ambasade.

On je navijač "Crvene zvezde" i bivši osuđenik koji je početkom decembra 2012. godine, posle pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, amnestiran i pušten na slobodu.

Dva puta je bio osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.

(Izvor: B92, Telegraf.rs)

Pogledajte još