Danas sahrana ubijenih u Ivanči

Njegova supruga se oporavlja od povreda.

Komunalne službe iz Mladenovca sređuju centar sela i put kojim će proći posmrtna povorka, a celo selo je angažovano na organizaciji sahrana i sređivanju Velike Ivanče. Kovčezi sa 13 tela biće od 10 sati ispred crkve u centru velike Ivanče.

U međuvremenu u Urgentnom centru preminuo je Ljubiša Bogdanović, koga su lekari na aparatima održavali u životu.

Pacijent Ljubiša Bogdanović, koji je sa teškim povredama glave primljen u Urgentni centar u utorak, 9. aprila, preminuo je u 14 sati. Zdravstveno stanje njegove supruge, Javorke Bogdanović stabilno je, ona se oporavlja od hirurškog zahvata koji je izveden juče pre podne, navedeno je u saopštenju.

Policija traga za motivom ovog masovnog ubistva. Ključni svedok, Bogdanovićeva supruga Javorka biće saslušana čim njeno zdravstveno stanje to dozvoli. Slučaj u Velikoj Ivanči u medijima je ponovo otvorio pitanje porodičnog nasilja, koje je prisutno svuda, a koje se iz straha ne prijavljuje.

"Ženama moramo da pričamo da ne smeju da trpe nasilje. Kad god da se nasilje javi, moraju da ga prijave i da kada su jednom pretrpele nasilje da misle da će to prestati", kaže Dušan Milisavljević, predsednik skupštinskog Odbora za zdravstvo.

Porodično nasilje tako postaje začarani krug, koji na kraju može da dovede do tragičnih posledica.

"Kada žena negira da je pretrpela nasilje, uvek pravdajući se da je povreda naneta pri padu ili nekim drugim načinom, nekoliko puta sam nevezano od toga šta one kažu, kad je bilo više nego jasno, i u situacijama kada su muževi bili agresivni u ambulanti, prijavljivao policiji takve slučajeve. Međutim, policija tu ne može ništa ako žena kaže ne on mi nije naneo povrede", objašnjava on.

Ipak, stručnjaci se slažu da čak i samo prijavljivanje takvih slučajeva, bez kasnijih sankcija za nasilnika, ponekad može da spreči tragičan ishod.

Izvor: B92

Pogledajte još