Džajić i Piksi pozajmljivali keš od biznismena i plaćali sudije?!

Pošto vlasniku preduzeća "Grading" novac nije vraćen, on je tužio Stojkovića i Džajića. U međuvremenu, Piksi je svoj dug od 152.000 evra regulisao, ali prvi čovek kluba sa Marakane nije. On idalje Stevanoviću duguje 448.000 evra.

"Stojković mu je vratio pare i tužbu sam povukao, ali Džaja mi i dalje duguje oko pola miliona", izjavio je poznati biznismen.

Na priznanicama do kojih je Informer došao navedene su sve stavke na koje su sredstava trrošena. Posebno zanimljiva je ona označena sa "Sud" (pretpostavka da su u pitanju sudiji), pored koje stoji cifra od 5.000 evra i datum - 18. septembar 2005. Uzgred, na taj dan Zvezda je igrala protiv Rada na Banjici i slavila sa 4:2.

"Koliko se sećam, pozajmljivao sam novac za plate i premije igrača. A ta stavka "sudije" odnosi se na obavezno plaćanje troškova sudija nakon mečeva, jer klub nije imao novac ni za to", kaže Stevanović.

Dragan Stojković je u izjavi za Informer potvrdio da je pozajmljivao novac od Stevanovića.

"Kad sam došao u klub, zatekao sam ga u lošem finansijskom stanju. Nisam hteo da budem predsednik koji obećava i laže igrače, tako da sam morao da obezbedim novac kako bih im isplatio plate i premije. Osim toga, novac je korišćen i za produžavanje ugovora s pojedinim fudbalerima. Što se tiče stavke za sudije, zaista se ne sećam o čemu se tu radi. Stevanović je prijatelj kluba i pozajmljivao nam je novac u nekoliko navrata bez kamate. Vratio sam mu sve. Nije insistirao da se sve vrati odjednom, već smo se dogovorili o dinamici i ispoštovao sam je", rekao je Stojković.

Pogledajte još