Novi album Dubioze kolektiv: Apsurdistan (Skini besplatno)!

Odmah nakon svirke, "Apsurdistan" će biti dostupan za besplatan download na www.dubioza.org

Facebook stranica: www.facebook.com/dubioza

Apsurdistan je generički naziv za distopijsku državu u kojoj sve graniči sa apsurdom. Naše post-tranzicijsko društvo svakim danom sve više liči na montipajtonovski skeč u kojem logika i zdrav razum ne postoje ni u tragovima. Teritorija Apsurdistana je jako fleksibilna i granice se šire ili sužavaju proporcionalno prisutnoj količini gluposti.

Na naslovnici albuma je grb Apsurdistana koji simbolizira ideološki bućkuriš koji služi kao temelj za društveno-političko uređenje države, kombinovan sa elementima koji na slikovit način predstavljaju stanovnike Apsurdistana i njihove navike, uvjerenja i sistem vrijednosti.

Na albumu je deset novih pjesama koje su snimljene u Skirlibaba studiju u Rajlovcu kraj Sarajeva od septembra 2012. do februara 2013. Apsurdistan je ugostio grupu La Plebe iz San Franciska te alfu i omegu vokalnog sastava Melodije svijesti i besvijesti Predraga Lucića i Borisa Dežulovića. Mile Kekin iz grupe Hladno pivo i Dr. Pop i Radule iz novosadskog sastava Atheist Rap gostuju na cover verziji pjesme “Ja sjećam se” kultne pulske grupe KUD Idijoti.

“Apsurdistan” će se pojavititi u prodaji i kao CD u izdanju izdavačke kuće Menart za teritoriju Hrvatske i Slovenije, u BiH će album distribuirati Tropic, u Srbiji ga izdaje Multimedia Records, a u Makedoniji Password Production. Izdanje će pored deset novih pjesama sadržavati i tri remiksa dostupna samo na CD izdanju. Senor Koolarrow, poznatiji kao Bill Gould, basista grupe Faith No More uradio je remiks za pjesmu 99% na kojoj gostuju članovi grupe La Plebe iz San Franciska.

AudioInFunktion, DJ i producent iz Sarajeva remiksirao je prvi single sa albuma “Kažu”, a slovenački dvojac RootsInSession jer obradio pjesmu “Tranzicija”.

Naša želja je da ostvarimo izravan kontakt sa ljudima koji budu gledali live stream koncerta. To je najbolji način da veoma brzo saznamo kakve reakcije izazivaju nove pjesme.”

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.