Talibani amputirali nogu i ruku dvojici muškaraca: Odbili da postave eksplozive

Talibani su potvrdili da su obojici muškaraca odsekli po desnu ruku i levu nogu i naveli da su oni kažnjeni jer su drumski razbojnici, preneo je AFP.

Jedna od žrtava dala je izjavu za televiziju Tolo iz bolničkog kreveta u zapadnom gradu Heratu.

Muškarac star 25 godina, čije ime nije navedeno, rekao je da su njega i njegovog druga kidnapovali ekstremisti pre nekoliko dana.

- Oni su tražili od nas da postavimo eksplozive u zgradu kompanije i rekli da će nam platiti za to, a mi smo odbili - rekao je taj čovek drhtavim glasom.

- Zatim su nas odveli na njihov sud i njihove sudije su odlučile da treba da nam se odseče ruka i noga. Mi smo protestovali i rekli da samo radimo da bi zaradili - rekla je ta žrtva.

Predstavnik policije u Heratu je kazao da su porodice žrtava i lokalni stanovnici rekli da su muškarci bili meta jer su radili za privatnu bezbednosnu kompaniju koja je obezbeđivala konvoje za snabdevanje stranih vojnika.

Incident se dogodio u oblasti Rabat-e Sangi a muškarci su odvedeni u bolnicu u Heratu na lečenje, rekao je predstavnik policije Nooer Kan Nikzad u telefonskoj izjavi za AFP.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još