Slobodan Petrović: Realizacija sporazuma obaveza svih

Briselski sporazum je, prema njegovoj oceni, u interesu pre svega srpske zajednice, ali i svih koji živi na Kosovu i Metohiji.

Petrović je naglasio da Samostalna liberalna stranka (SLS), čiji je predsednik, kao deo vlasti u Prištini želi da bude od pomoći kako bi se sporazum realizovao na način da niko od toga nema štetu.

"Molim za angažovanje svih onih koji su u mogućnosti da realizuju ovaj sporazum, jer sam potpuno siguran da je on u interesu, pre svega, srpske zajednice, ali i svih onih ljudi koji žive ne samo na Kosovu već i šire", rekao je Petrović u izjavi Tanjugu.

On je naglasio da je veoma važna saradnja i komunikacija Beograda i Prištine i da to na terenu dosta relaksira odnose izmedju dve zajednice, što je temelj za rešenje svakodnevnih problema.

"Mislim da je u tom delu postignut najveći mogući uspeh za sve, jer je puno godina iza nas bilo tenzija i izazova i ovo je prvi put da se na ovakav način dolazi do nekakvog sporazuma", naglasio je on.

Izrazivši uverenje "da ćemo iz toga izvući maksimalno ono što je u interesu naše zajednice", on je podsetio da je za sporazum Vlada Srbije dobila apsolutnu podršku u Skupštini Srbije, što je važno za prepoznavanje opštih interesa.

Petrović je rekao da će timovi za implementaciju sporazuma do kraja maja predstaviti plan, odnosno dinamiku njegovog sprovodjenja.

"Čitav svet je pozdravio ovaj sporazum i to je ono što nas jača u uverenju da je sporazum dobar i da smo na pravom putu", rekao je Petrović, koji je danas, u selu Kusce, u opštini Novo Brdo, prisustvovao formiranju Opštinskog odobra SLS, čiji je predsednik.

Za predsednika Opštinskog odbora Novo Brdo izabran je Vlastimir Janićijević, a liberali su istakli da im je cilj da u ovoj multietničkoj opštini na sledećim izborima osvoje vlast, kao što su to učinili u Gračanici, Partešu, Štrpcu.

Izvor:b92

Pogledajte još