Dado je pevao u Beogradu rokenrol

Nekadašnji frontmen grupe Time pokazao je da, uprkos tome što uveliko korača sedmom decenijom, u njemu itekako još ima rokenrola i da poštar sa čekovima za penziju još može lagano da ga zaobilazi. Napravio je presek hitova iz karijere duge preko četiri decenije, pa su se na repertoaru našli brojni klasici Timea ("Da li znaš da te volim", "Za koji život treba da se rodim", "Makedonija", "Istina mašina"...) ali i neki od najznačajnijih momenata solo karijere poput „Princeze“ – nažalost bez Slađane Milošević, ili prelepe „">Bajke o ljubavi“. „Flojd“ je, ovoga puta, projurio daleko od Sava centra.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU SA KONCERTA

Uz Dada je, kao i u prethodnih šest godina, bio bend „Time After Time“, pružio je stari vuk šansu i nekim mladim kolegama da se iskažu kao gosti, a bilo je i njegovih savremenika poput majstora gitare Josipa Bočeka koji je napisao muziku za Topićevu novu stvar „Biseri u tvojim očima“. Na bini se, pred kraj, našao i vlasnik Megatrenda Mića Jovanović, pokazao je da mu gitara nije strana. Sve je završeno simbolično, Dado nam je poručio ono što dobro znamo „Cijeli život čekam priliku da pevam u Beogradu rokenrol...“.

Šteta je što je uz starog, ali itekako vitalnog majstora gledalo i slušalo malo ljudi, a uzroka je nekoliko – mnoštvo koncerata u ovom periodu, slaba kampanja, naposletku i nevreme u predvečernjim časovima. Ako Massimo svake godine (skoro) puni Sava centar, realno je da to bar jednom učini i Dado, ali su ga u tome sprečile okolnosti koje ponajmanje imaju veze sa negovim, toliko puta dokazanim muzičkim umećem.

Pogledajte još