Drobnjak: Za optužnicu sam saznao iz medija

"Ni ja ni moj advokat nismo dobili zvaničnu informaciju od nadležnih organa u vezi s potvrđivanjem te optužnice. Kada dobijem zvanično obaveštenje od zvaničnih organa, imaću šta da kažem za javnost", naveo je Drobnjak u saopštenju.

Viši sud u Beogradu potvrdio je ranije optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv bivšeg ministra za zaštitu životne sredine Olivera Dulića i još dvojice optuženih za zloupotrebu službenog položaja.

U saopštenju je navedeno da je Krivično veće tog suda rešenjem od 17. maja potvrdilo optužnicu protiv Dulića, njegovog saradnika Nebojše Janjića i direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka.

"Ovakvu odluku krivično veće je donelo na osnovu dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, a koji potkrepljuju opravdanu sumnju da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret", navedeno je u saopštenju suda.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 10. aprila optužnicu protiv Dulića, Janjića i Drobnjaka zbog zloupotrebe službenog položaja.

Izvor: b92

Pogledajte još