Simatović: U Hagu sam igrao tenis i pravio ikone

U izjavi za list “Kurir“, po povratku u Beograd iz Haškog tribunala, Simatović je izjavio da mu je drago što je dokazao svoju nevinost.

"Odbrana je dokazala moju nevinost. Zadovoljan sam podrškom koju sam dobio od aktuelne vlade i zahvaljujem predsedniku Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Aleksandru Vučiću. Država je u poslednjih godinu dana posvetila izuzetnu pažnju našoj odbrani", rekao je Simatović za “Kurir“.

"Zahvaljujem premijeru Dačiću, koji je u vreme prethodne vlade, kad je bio ministar policije, pokazao odlučnost i doneo pravednu odluku da se ispoštuju moja ustavna prava i potpisao garanciju da se vratim kući na privremenu slobodu. S obzirom na presudu, vidi se da nije pogrešio", kazao je Simatović.

On je rekao da će se sada posvetiti porodici i unucima i praviće ikone.

"Dok sam bio u Sheveningenu bavio sam se sportom. Igrao sam tenis i bavio se pravljenjem ikona. Tokom proteklih 10 godina provedenih u pritvoru napravio sam dva klasična vizantijska mozaika", kazao je Simatović, navodeći da je tokom boravka u Sheveningenu sa svima bio u korektnim odnosima.

(Izvor: Tanjug, Kurir, B92)

Pogledajte još