Pele: Nejmar može da bude bolji od Mesija!

Brazilac Nejmar u ponedeljak je potpisao petogodišnji ugovor sa Barselonom, a na predstavljanju pred više od 56.000 navijača na Kamp Nou, rekao je da bi želeo da pomogne Mesiju da "ostane najbolji fudbaler sveta".

"Nejmar je mnogo napredovao u poslednje dve godine. On dobro šutira i levom i desnom nogom i dobar je u vazdušnim duelima. Obojica su veoma dobri fudbaleri. Volim Mesija, ali ako bih morao da ih uporedim, mislim da Nejmar ima potencijal da bude bolji od njega... Ili možda nema", rekao je Pele za sajt Gol.

Pele je rekao da će Nejmar prelaskom u Barselonu steći potrebno iskustvo.

"Nisam zadovoljan jer je Santos izgubio dobrog igrača. Ali, mislim da je prelazak u Barselonu dobar za njega, jer je bez sumnje najbolji igrač u Brazilu i sada će steći iskustvo u inostranstvu", rekao je on.

"Igrati u Evropi je drugačije nego u Južnoj Americi. Evropski fudbal je malo čvršći, dok se u Južnoj Americi više obraća pažnja na tehniku", dodao je Pele.

Uoči Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, Pele je rekao da domaća selekcija još "nema ono što je potrebno" da bi osvojila turnir, a kao favorite izdvojio je Nemačku i španiju.

"Ako biste sada, godinu dana pre početka Mundijala morali da izaberete pobednika, mislim da bi to bila Nemačka, pošto ima dobru ekipu i dobre igrače. Bez sumnje tu je i Španija. Pa onda Brazil", rekao je Pele.

Beta

Pogledajte još