Džajić: Crvena zvezda neće nikoga da moli!

Džajićeva izjava stiže pošto su Srđan Mijailović, Aleksandar Pantić, kao i braća Srnići, Slavoljub i Dragoljub, koji se nalaze na pozajmici u Čukaričkom, podneli tužbu Arbitražnoj komisiji tražeći raskid ugovora sa Zvezdom na štetu kluba.

"U Srbiji je sve moguće i više me ništa ne može iznenaditi. Ono što ću prvo uraditi je da razgovaram sa roditeljima i igračima. Posle toga znaću koje ćemo korake preduzeti“, rekao je Džajić, „Ono što je sigurno, Crvena zvezda neće nikoga da moli. Nećemo igrače daviti za gušu, nećemo obećavati kule i gradove, nećemo ih lagati".

Jasno je i da su igrači izgubili strpljenje, da više nikome ne veruju i da izlaz vide odlaskom sa "Marakane".

"Mi ne bežimo od naših obaveza, niti krijemo da smo im dužni. Ali, svi znaju u kojoj smo situaciji. Ovo što nam se događa predstavlja recidiv nekih prošlih vremena, jednostavno, to je zatečeno stanje. Mi se sada borimo svim snagama da stabilizujemo klub, što nije nimalo lako, jer dobijamo udare sa mnogo strana, a postoje i neki prioreiteti. Zato smo prvo rešavali pitanje licenci za igranje u Evropi, što je i za naše prvotimce, valjda, vrlo bitno", naglasio je Džajić.

Džajić je istakao šta je po njegovom mišljenju glavni problem vezan za igrače.

"Menadžeri, nažalost, vode glavnu reč. Nemam ja ništa protiv njih, zna se da oni gledaju samo svoj interes, takav im je posao, ali budite sigurni da neću dopustiti da oni drmaju klubom. Ako oni treba da vode politiku i sastavljaju tim, onda meni ovde nije mesto. Zato, ponavljam, dok sam u Zvezdi ja to neću dozvoliti. Sramota je o tome naglas i govoriti, ali menadžeri su ti koji igračima naređuju šta da rade i kako da se ponašaju. I tako, zavisno od toga šta im u tom trenutku odgovara, oni kažu: ti nemoj da potpišeš, ti produži ugovor, a ti tuži. I šta mi da radimo kada su gotovo svi prvotimci u kandžama tih ljudi koji odlučuju o njihovoj sudbini, a da im pritom nije važno šta je za njih, kada je karijera u pitanju, najbolje, istakao je Džajić, "Menadžerima neću udovoljavati i ispunjavati želje. I radiću isključivo po zakonu. Ako ne budem mogao da idem tim putem, bar to je lako rešiti. Ni ja kao Dragan Džajić nemam tapiju na mesto u Crvenoj zvezdi. Uvek sam bio uz igrače, i biću naravno jer sam i ja igrao fudbal, ali neću dozvoliti da menadžeri šetaju i vršljaju po klubu i rade na tome da ga unište".

Izvor: B92

Pogledajte još