Tasovac učesnik debate u Ujedinjenim nacijama

0

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac govoriće u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, u sredu 12. juna. Generalna skupština u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za prosvetu, nauku i kulturu (UNESCO) održaće tematsku raspravu o kulturi kao razvojnom instrumentu.

Tematsku debatu “Kultura i razvoj” u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija otvoriće generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-Mun i predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić.

Istaknuti članovi debate su: Tomas Kampbel, direktor Metropoliten muzeja umetnosti, Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, Entoni Tomasini, glavni muzički kritičar “Njujork Tajmsa” i Miri Ben-Ari, dobitnica “Gremi” nagrade i ambasadorka dobre volje muzike za UN Brazil.

Debata u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku će se fokusirati na iskustva govornika iz perspektive nacionalnih i međunarodnih inovativnih rešavanja gorućih društvenih pitanja.

Tasovac će razmenom mišljenja u interaktivnoj panel diskusiji promovisati kreativni uticaj Beograske filharmonije na kulturni i razvojni život Srbije.

Izvor: blic.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.