Besplatna zabava za sve uzraste na "Avalskom kulturnom letu"

Sadržaji “Avalskog kulturnog leta” su ove godine podređeni roditeljima sa decom koji odluče da krenu na dnevni izlet u prirodu, ali i svim ljudima koji žele da pobegnu od gradske vreve i da se uz zanimljiv program opuste okruženi zelenilom. Program će se najčešće odvijati u toku dana, a ove godine plato će biti i znatno komforniji pošto su ubačeni i lejzi begovi, ali i igraonica za mališane.

- Ideja je da se napravi lep ambijent za ljude koji žele da se malo opuste tokom vikenda. Osim velikog broja koncerata organizovaće se i pozorišne predstave za najmlađe, a svoje tačke imaće i razni zabavljači. Za mališane je specijalno napravljen i “Dečji kutak” u parku igraonici na otvorenom. Tu će moći da se igraju na spravama, dobijaće besplatne bojanke i balone, ali i učestvovaće i u mnogim drugim igrama i programima za decu – kažu u preduzeću “Emisiona tehnika i veze”, koje organizuje ovu manifestaciju zajedno sa “Panorama barom”, restoranom na 119. metru tornja.

Ovog vikenda slušaće se lagane latino melodije, pošto će u subotu od 16 do 18 sati nastupiti fado sastav “Latin azuro”, a dan kasnije u istom terminu je bosanova bend “Luz Azul”. Koncerti, kao i propratni programi, održavaće se svake subote i nedelje do kraja septembra.

Prvog meseca nastupiće nekoliko poznatih beogradskih klupskih bendova koji gaje laganiji zvuk, kao i “letnji” domaći sastav “Đura i mornari”. Radno vreme tornja, odnosno “Panorama bara” i bašte kafea na platou je od 9 do 20 sati. U istom terminu su moguće i posete vidikovcu na 120. metru Avalskog tornja. Cena regularne ulaznice je 150 dinara, za penzionere i decu je 70, dok mališani mlađi od sedam godina ne plaćaju. U ponudi je i VIP karta od 400 dinara koja podrazumeva i piće po izboru u “Panorama baru”, iz koga se takođe pruža lep pogled na Beograd.

GSP linija 400 vozi do tornja
Autobus GSP “Beograd” na liniji 400 svakog dana na pola sata saobraća od Trošarine i sa Banjice do samog Avalskog platoa. Do podnožja tornja se može doći linijama 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407 i 408. Takođe, oba dana vikenda do platoa će ići i “Lastin" otvoreni autobus sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića. Ka Avali se kreće u 10, 13 i 16 sati, dok je povratak planiran za 12, 15 i 18 časova.

Pogledajte još