Požega: Vlasnik firme uhapšen zbog utaje 12,5 miliona dinara

Policija saopštava da je budžet Srbije oštećen na ime neobračunatog i neplaćenog poreza za 12,5 miliona dinara, dok je osumnjičeni za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist od nešto više od sedam miliona dinara, neosnovanim podizanjem gotovine sa poslovnih računa preduzeća "As trans".

Prilikom izgradnje sportsko-rekreativnog centra u Novoj Varoši i stambeno-poslovnog objekta u Užicu, izvođač radova "As trans" je kao podizvođača angažovao AD "Zlatibor gradnja", koje je bilo stvarni izvođač radova bez zaključenog ugovora sa preduzećem "As trans", piše u saopštenju MUP-a.

AD "Zlatibor gradnja" je izvršilo nabavku, isporuku i ugradnju građevinskog materijala, angažovanje radne snage, mehanizacije i proizvodnih pogona u Užicu i za izvedene radove nije izvršilo fakturisanje prema "As transu".

Na taj način pričinjena je materijalna šteta privrednom društvu AD "Zlatibor gradnja" i manjinskim akcionarima u iznosu oko 42 miliona dinara, dok je firma "As trans" pribavila korist u ovom iznosu.

Policijski službenici Policijske uprave u Užicu su osumnjičenog lišili slobode u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Užicu.

Izvor: blic

Pogledajte još