Pobednik Arapskog idola novi heroj Palestine: Pevaču iz Gaze ni Hamas ne može ništa (VIDEO)

Dvadesettrogodišnji Asaf do pre nekoliko nedelja je bio potpuno nepoznat, ali danas je on lokalni heroj čija je pobeda u Arapskom idolu proslavljena vatrometom i plesom na ulicama u Gazi i Istočnom Jerusalimu.

Proslava kakva je priređena u subotu uveče u Gazi, ples, pesma na ulicama i veliko veselje, nije viđena još od završetka prošlogodišnjeg sukoba s Izraelom.

- Mohamed Asaf nije oslobodio Palestinu, ali je doneo veselje i osmehe kakve ovaj narod nije vidio u poslednjih 66 godina - napisao je jedan od njegovih fanova na Twitteru.

Mohamed peva hit benda Backstreet Boys

Političari u Palestini, zajedno s predsednikom Mahmudom Abasom, pozvali su sve Palestince da daju podršku mladom muzičaru.

Nakon što je proglašen pobednikom Asaf se zahvalio svojim roditeljima i ljudima širom palestinske teritorije koji su glasali za njega. On sada očekuje da dobije dozvolu od Izraela da može da putuje Zapadnom Obalom i održava koncerte.

Asaf, čiji su roditelji iz Palestine, je rođen u Libiji, ali živi u Gazi. Ovo je prvi put u istoriji takmičenja za Arapskog idola da jedan muzičar iz Gaze osvoji tu manifestaciju.

Asaf je publiku osvojio pevajući palestinske rodoljubne i narodne pesme. Iako se Hamas protivio njegovom učešću u šouu, nisu se previše mešali.

Izvor: Klix.ba

Pogledajte još