Otac Sava: Albanci masovno kamenuju školske autobuse koji idu sa Gazimestana

0

Albanci masovno napadaju kamenjem srpske školske autobuse na povratku sa Gazimestana, objavio je otac Sava Janjić na Tviteru. Kako "Blic" saznaje, oštećeno je pet autobusa, a među decom ima i povređenih.

Sekretar Eparhije raško-prizrenske Sava Šmigić u telefonskom razgovoru za “Blic” potvrdio je da se incident dogodio i da ima povređenih osoba.

Vraćali smo se sa Gazimestana i kod mesta Lazereva, gde se put sužava iz četiri u jednu traku, sačekala nas je grupa mladića i zasula autobuse kamenicama. Nastavili smo ka Prištini gde nas je opet na izlasku iz grada sačekala druga grupa mladića. Policija ih je rasterala, ali su se oni odmah organizovali i krenuli prema Veterniku, odakle su nas ponovo kamenovali“, rekao je za “Blic” Sava Šmigić.

On dodaje da je tokom čitavog puta, autobuse pratio putnički automobil odakle su takođe letele kamenice,a da policija i dalje nije nikog privela.

Povređenih ima i oni su prebačeni u najbliže zdravstvene ustanove, ali za sada ne mogu da kažem o kom se tačnom broju radi dok ne dobijem detaljnije informacije“, – kazao je Šmigić.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.