Napad na Srbe kod Gazimestana: Devojka teže povređena (VIDEO)

"Pacijentkinja je zadobila više povreda na glavi, njene rane su sanirane i očekujemo da će nakon nekoliko sati posmatranja biti puštena kući", rekao je Milanović, prenosi KiM radio iz Čaglavice.

Na magistralnom putu prema Kosovskoj Mitrovici, blizu Gazimestana neposredno nakon završetka parastosa oko 14 časova, kamenovani su autobusi koji su prevozili Srbe, javio je KiM radio.

Nekoliko osoba je lakše povređeno.

Na autobusima, u kojima je bilo i dece, pričinjena je materijalna šteta, a kosovska policija je obavila uviđaj.

Nakon incidenta u neposrednoj blizini okupila se grupa mlađih Albanaca koji su verbalno vređali Srbe, preneo je KiM radio.

Euleks: Operacija KPS prikladno sprovedena

"Kosovska policija je bila dobro pripremljena tokom Vidovdana i delovala je na profesionalan način u cilju obezbeđivanja bezbednosti ljudi koji su prisustvovali proslavi", saopštio je danas Euleks.

Kako se navodi u saopštenju, 49 službenika Euleks policije je tokom Vidovdana nagledalo operacije Kosovske policijske službe (KPS).

"Iako je, nažalost, došlo do najmanje jednog incidenta koji je potvrđen, a u kome je jedno lice lakše povređeno, odgovor KPS je bio odgovarajući. KPS je započela istragu ovog incidenta, a Euleks policija nadgleda istragu“, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Službenici Euleks policije koji su bili u blizini mesta na kome se dogodio incident, dodaje se, pružili su prvu pomoć povređenoj osobi.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još