Džajić: Mladi su budućnost Crvene zvezde!

"Moramo veću pažnju da posvetimo našoj deci. Da pazimo u selekciji, da nam se ne dešava da kupujemo naše igrače. Mladi su budućnost Crvene zvezde, to mi iskustvo kaže. Bitna je strategija" rekao je Dragan Džajić.

Predsednik Crvene zvezde kaže da realno treba sagledati okolnosti u Zvezdi i oko nje.

"Možda bi bilo najbolje da smo presekli ove godine i šansu dali našoj deci. Nije bio pravi trenutak. Kod nas ako nisi prvi, isto ti je da li si drugi ili osmi. Interesuje i mene prvo mesto. To može biti bolno, ali pre svega moramo biti realni".

Dragan Džajić je 2004. godine stvorio kapitalnu generaciju iz Zvezdine škole, koju su činili Janković, Basta, Milovanović, Perović...

"Garantujem da sadašnja Zvezdina deca imaju potencijal i da, ako pametno s njima budemo radili, u narednih pet godina možemo biti u plusu. Možda to bude deo plana ako i dalje budem u klubu. To je moja zamisao, ne znam hoću li moći da je sprovedem. Nama kupe decu sa 15 ili 16 godina i ako ih mi ne bacimo u vatru, izgubićemo ih".

Džajić nije hteo poimence da govori o igračima:

"Mihajlović ima potencijal. Mora mnogo da radi, ali ja volim takve napadače. Mali je poput Savića, Pančeva, Kovačevića... Volim što je bio ljut kad nije igrao. Štoper Marinković je za mene otkrovenje, a Krneta se vraća iako je bio ubijen. Milivojević je potreban ovom timu".

Pogledajte još