OČAJNIČKI POTEZ: Ono što je sada naumio prevazilazi granice očekivanog

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski objavio je promotivni video kojim najavljuje „Mistik projekat“. Do Nove godine bi sve trebalo da bude gotovo i spremno za emitovanje u više balkanskih zemalja i u Turskoj. Celu priču pratiće i objavljivanje muzičkog albuma na tri jezika - srpskom, engleskom i turskom - otkriva sagovornik "Kurira".

Bez obzira na čuđenje, negodovanje ili odobravanje, ovakva dosetka neslavnog šoumena je sasvim realna. Ako ti od ruke ne ide ništa standardno, od muzike i voditeljstva do glume i mađioničarskih veština, moraš da mozgaš o neočekivanom. Promena pola je pravo svakog pojedinca, čak je i Balkan, krcat takvim primerima, ali rezanje uživo zarad duplerice u nekom tabloidu koji će do večeri završiti kao uvijač za tegle, degutantno je za sve pare. Mada, može biti da je sve to izgovor za Bokijevu davnašnju želju. U svakom slučaju, zvuči simpatičnije.

Dolazak makedonskog tranvestita u Srbiju, Bokija 13, podelio je i publiku i javnu scenu. Bojan Jovanovski je u početku bio zabavan i bez ijedne izgovorene reči, svojevrsno čudo na dve noge, šok i iznenađenje. I to još, uvozno, iz ne tako razvijene Makedonije. Javne ličnosti su se od prvog trenutka podelile u dva tabora: jednima je Boki bio oduran i neprihavtljiv, drugi su se utrkivali da ga prihavate i pred očima nacije priviju na grudi. Niko nije bio iskren. Ipak, zabavljač nije iskoristio famu koja je pratila njegovu pojavu i brzo je prestao da bude zanimljiv i publici i medijima.

Postavlja se pitanje šta će Boki 13 smisliti nakon što i kao Bokica ili Bojana počne da tone u zaborav? Vratiće stari pol? Ili će postati bespolan? Prvi anđeo estrade.

M.N

Pogledajte još