Josip Iličić prelazi u Fiorentinu

"Iličić će stići, a iznenađenjima tu nije kraj. Dovešćemo još nekog na sredini terena kako bismo imali još jači tim", rekao je Dela Vale u trening kampu Fiorentine.

Dvedestdvogodišnji plejmejker, koji je bio povezivan i sa prelaskom u Milan i Liverpul, preći će u Fiorentinu iz Palerma za, prema navodima italijanskih medija, devet miliona evra.

On bi u ekipi trebalo da zameni crnogorskog fudbalera Stevana Jovetića koji je ranije ove nedelje prodat Mančester sitiju za 30 miliona evra.

Fiorentina je u dosadašnjem delu prelaznog roka bila veoma ažurna, pa je tako dovela Marija Gomesa, Hoakina, Markosa Alonsa, Masima Ambrosinija i Oleksandera Jakovenka.

Dela Vale je kazao da njegov klub sanja Ligu šampiona.

"Sa timom koji za sada imamo, ne mogu da lažem navijače. Mislim da možemo da sanjamo Ligu šampiona, zajedno sa još pet ili šest klubova. Nema smisla da se krijemo, Liga šampiona je san, a snovi se ponekad ostvare. Imamo pravi spoj mladost, iskustva i igrača svetske klase", naveo je Dela Vale.

Jedna od stvari koja brine navijače Fiorentine je status srpskog fudbalera Adema Ljajića, kome ugovor sa klubom ističe sledećeg leta, a za čije je dovođenje najviše zainteresovan Milan.

"Razgovarao sam sa Ljajićem, razgovaraće sa njim i ostali čelnici. Prilično sam optimističan. Trenutno imamo druge prioritete, kao što je bio dovođenje Iličića, ali u narednih nekoliko dana ćemo moći i o tome više da pričamo. Siguran sam da se sa Ljajićem neće ponoviti saga poput one sa Rikardom Montolivom", istakao je Dela Vale.

Montolivo je prošlog leta odbio da produži ugovor sa ekipom i na kraju se priključio Milanu kao slobodan igrač.

Beta

Pogledajte još