Jagodinci se časno oprostili od Lige Evrope

Prvi meč pre sedam dana u Jagodini ruski rim je dobio rezultatom 3:2.

Jagodinci su se časno oprostili od evropske scene. Poraženi su i u revanšu, ali prema prikazanoj igri danas su zaslužili barem remi.

Fudbaleri osvajača Kupa Srbije u Kazanju su mnogo manje respektovali objektivno kvalitetnijeg i znatno iskusnijeg rivala nego prošle nedelje kod kuće. Igrali su hrabro, organizovano i angažovano i stvorili nekoliko veoma povoljnih prilika.

Prava je šteta šta su u prvom poluvremenu propustili neprecizni Arsenijević i Lepović, a u nastavku susreta Cvetković nije realizovao stopostotnu šansu. Prihvaćenu loptu iskosa sa desne snažnim šutem poslao je preko prečke, iako je mogao da reaguje smirenije i plasira je u mrežu.

Jagodinci su prema onome što je viđeno zaslužili da povedu već nakon prvog dela susreta i pitanje je kako bi se borba odvijala u nastavku. Međutim, kako to obično biva, protivnik je kaznio promašaje i obezbedii prolaz u treće kolo.

Strelac pobedonosnog gola za Rubin bio je Karadeniz u 52. minutu.

Rubin: Arlauskis, Getigežev, Navas, Markano, Kisljak, Načo (od 64. Kulik), M'Vila, Galiulin, Rizjancev, Karadeniz (od 73. Azmun), Rondon (od 64. Prudnjikov).

Jagodina: Đuričić, El Monir (od 66. Projić), Mihajlović, Tomić, Đukić, Cvetković, Damjanović, Đurić, Lepović (od 75. Hadžibulić), Arsenijević (od 89. Stojkov), Stojanović.

Rubin će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv danskog predstavnika Randersa.

(Tanjug)

Pogledajte još