Slaba Zvezda se provukla na Islandu

Crvena zvezda: Bajković, Lazić, Krneta, Mladenović, Vešović, Kovačević, Milijaš, Ninković (od 67. Savićević), Pečnik, Kasalica (od 86. Milivojević), Dauda (od 61. Mihajlović).

IBV: Džejms, Guđonson, Garner, Olafson, Sigurbjornson, Gudmundson, Torsteinson, Bergson (od 63. Simondson), Torvardson (od 80. Špear), Maveje, Džefs.

Fudbaleri predstavnika Srbije očekivano su prošli dalje, ali su razočarali na gostovanju na islandskom ostrvu. Igrali su slabo i nepovezano, a u završnici sa dosta nervoze, pa je Milivojević morao van terena zbog dva žuta kartona.

Prvo poluvreme proteklo je u pravoj uspavanci. Prikazan je slab i nezanimljiv fudbal, a Beograđani su stvorili samo jednu izglednu priliku. Međutim, slab šut Ninkovića iz blizine odbranio je golman Džejms.

Nešto bolja i angažovanija igra viđena je u nastavku susreta, ali su crveno-beli neobjašnjivo postali nervozni, praveći nepotrebne prekršaje. Islanđani su u završnici preuzeli inicijativu, pa su lako mogli do vođstva.

Najpovoljnišu šansu IBV je propustio u 79. minutu, kada je prestrogo dosuđen penal, a golman Bajković je, na sreću, bio na visini zadatka i odbranio šut Gudmundsona.

Do kraja meča crveno-beli su grčevito čuvali mrežu i izdržali pritisak domaćeg tima, pa su na kraju odbranili prednost iz prvog susreta i očekivano prošli dalje.

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Crvena zvezda će igrati protiv ukrajinskog Černomoreca iz Odese, koji je eliminisao moldavsku Dačiju.
(Tanjug)

Pogledajte još