Bajec: Ukazivao sam na zloupotrebe u KCS, utvrditi istinu

"Kao bivši direktor KCS, u potpunosti podržavam proces kojim će se utvrditi istina o intervencijama koje su rađene na Klinici za kardiologiju i kardiohirurgiju KCS. Dok sam radio na poziciji direktora KCS, pismenim putem obavestio sam sve relevantne organe o potencijalnim zloupotrebama Pravilnika o dopunskom radu koji je donelo Ministarstva zdravlja," naglasio je Bajec.

On je takođe podsetio da je ugovor između RFZO i KCS bio važeći za određen broj usluga kao i da je za utvrđivanje uočenih nepravilnosti na njegov zahtev kao direktora KCS, interna kontrola pokrenula istragu o nenamenskom trošenju sredstava.

"Što se tiče ugovora između KCS i KC Niš, kada sam saznao da se lekari duplo plaćaju, insistirao sam na prekidu ugovora, bez obzira na pritisak pacijenata, uprave KC Niš i medija. Ovakav vid profesionalne zloupotrebe, a za ličnu korist, nisam mogao da dozvolim,"
rekao je Bajec i istakao da stoji na raspolaganju svim državnim organima "radi utvrđivanja istine, odbrane lekarske časti i položene zakletve".

Bajec je još 2010. godine govorio o lažnom dopunskom radu. On je tada naglašavao da su neki upisivali da su radili a zapravo su bili u inostranstvu ili kući.

Izvor: BLIC

Pogledajte još