Smanjuju se gužve na granicama

Na Horgošu se čeka oko pola sata. Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja su oko 30 minuta dok na naplatnim stanicama za sada nema zadržavanja, saopštio je AMSS.

Pomoćnik komandira graničnog prelaza Mladen Lukić je kazao da je najviše putnika u tranzitu, dok je manji broj ljudi koji putuju u Srbiju.

Lukić je kazao da su, za razliku od prošle godine, kada su gužve krenule u julu, sada počele nešto kasnije, ali da ne može da precizira kada će prestati.

Na graničnom prelazu Gradina na izlazak iz zemlje čeka se od pola sata do sata, dok na ulasku u zemlju nema zadržavanja.

"Na izlazu iz zemlje radimo u sedam traka i trenutno se formirala kolona dugačka oko kilometar. U zavisnosti od talasa čeka se izmedju pola sata i sata-kažu carinici na Gradini", rečeno je Tanjugu na ovom graničnom prelazu.

Kako se dodaje, prošle nedelje oboren je rekord po broju registrovanih prelazaka granice, jer je zabeleženo 150.000 prelazaka, dok se očekuje da ta brojka ovog vikenda predje 200.000.

Na graničnim prelazima su jutros bila velika zadržavanja. Na prelazu Batrovci za ulazak u Srbiju čekalo se oko pet sati, a na Horgošu oko dva sata. Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja su bila oko 30 minuta dok na naplatnim stanicama za sada nema zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama kojima raspolaže Operativno centar AMSS, saobraćaj je na putnoj mreži u Srbiji znatno pojačanog intenziteta kako zbog vikenda, tako i zbog letnje turističke sezone i smene turista.

Najveći broj vozila beleži se na putevima iz pravca Hrvatske i Mađarske, kao i ka Makedoniji i Bugarskoj.

B92

Pogledajte još